CNN: نشریه American Herald Tribune به نویسندگان آمریکایی پول میدهد تا به نفع جمهوری اسلامی مطلب بنویسند (ترجمه)

American Herald Tribune خود را به عنوان “رسانه مستقل آنلاین” معرفی می کند. وبسایت این رسانه که در سال 2015 و به زبان انگلیسی راه اندازی شده به نویسندگان آمریکایی در ازای تولید “مقاله هم جهت با منویات آنها” پول پرداخت میکند. تحقیقات متعدد توسط شرکتهای فناوری آمریکایی منشأ این سایت را رژیم ایران میداند.

یک سخنگوی فیس بوک به CNN Business گفت که تحقیقات آنان بیانگر ارتباط این نشریه با رسانه های دولتی ایران است. فیس بوک این صفحه را در سال 2018 به دلیل انتشار اخبار غیر واقعی حذف کرد. FireEye، یک شرکت معتبر امنیت سایبری, ارزیابی کرده که این وب سایت از ایران سرچشمه گرفته و بخشی از یک عملیات نفوذ بسیار گسترده است.

جزئیات جدید در مورد روابط جمهوری اسلامی با American Herald Tribune نشان می دهد که چگونه طی سالها حکومت ایران تلاش کرده تا با فعالیت پنهان آنلاین فضای رسانه ای آمریکا را تحت تأثیر قرار دهد. به نظر می رسد جمهوری اسلامی (همانند روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا) به تعدادی نویسنده آمریکایی نا آگاهانه پول میدهد تا با نوشتن در این رسانه آمریکایی به فعالیتهای خود مشروعیت ظاهری ببخشد.

جدا از دغدغه امریکا از حمله سایبری رژیم جمهوری اسلامی, چنین فعالیتهایی میتواند بر گفتمان سیاسی امریکا تاثیر گذار باشد. مقالاتی که به American Herald Tribune ارسال شده، عمدتاً با نظرات دولت حاکم بر ایران مطابقت دارد. این سایت داستان هایی را به انتقاد از سیاست خارجی آمریکا و حمله به دونالد ترامپ و اسرائیل منتشر می کند.

یکی از جنجالی ترین مقالات این نشریه در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالات متحده منتشر شد و ادعاهایی بی اساس درباره عضویت پدر دونالد ترامپ (در آن موقع کاندیدای ریاست جمهوری) در کو کلاکس کلان مطرح کرد.

این نشریه خود را “مستقل” می نامد و ادعا دارد بودجه آن از محل تبلیغات سایت، کمکهای شخصی و بنیادهای خصوصی است. اما شواهدی که توسط شرکتهای برتر امنیت سایبری مانند FireEye ,Facebook و Google جمع آوری شده است خلاف این ادعا را نشان می دهد.

به دنبال این گزارش ها فیس بوک و گوگل صفحات این نشریه را مسدود کردند و بعد از آن مسوولان این نشریه دولت آمریکا را متهم کردند که به دنبال اعمال سانسور بر “نشریات مستقل” و خاموش کردن صداهای مخالف است!

به عنوان نمونه داستانی اثبات نشده توسط این نشریه آمریکایی در سال 2015 با این عنوان منتشر شد: “پدربزرگ ترامپ یک دلال محبت و فرار کننده مالیاتی بود و پدرش عضو KKK.” این داستان همچنان به صورت آنلاین پخش می شود.

نویسنده این داستان یک ایرانی نیست، بلکه یک مرد آمریکایی به نام Tim King است که در اورگان زندگی می کند. این نویسنده, که با توجه به پروفایل های رسانه های اجتماعی خود، حرفه ای طولانی در رسانه ها داشته است، به سی ان ان بیزنس گفت که نمی تواند به یاد بیاورد که چگونه برای اولین بار با American Herald Tribune شروع به همکاری کرد. وی گفت گردانندگان این نشریه برای این مقاله دویست دلار به او پرداخت کردند!

داستان عضویت پدر دونالد ترامپ در کوکلوس کلان توسط فیس بوک راستی آزمایی شده و به افرادی که آن را در فیس بوک به اشتراک می گذارند هشدار داده شده که این داستان جعلی است.

نویسنده این مقاله, Tim King, منتقد سیاست خارجی آمریکا, و متحد آن, عربستان سعودی است. او می گوید در مورد جمهوری اسلامی ایران در ایالات متحده “سوء تفاهم” وجود دارد!

Tim King درباره همکاری خود با American Herald Tribune گفت: ” خوشحالم که نشریه ای را پیدا کردم که مایل است داستانهایی درباره فلسطین, اسرائیل و دیگر موضوعات مختلفی که مینویسم منتشر کند.”

تیم کینگ گفت اگرچه او در گذشته و به صورت آگاهانه با رسانه های ایرانی همکاری کرده است اما فکر نمی کند American Herald Tribune توسط ایران اداره می شود. در عوض او معتقد است كه این نشریه توسط مردی به نام “Sam” كه در برزیل زندگی می كند اداره می شود.

علاوه بر اینکه American Herald Tribune به برخی از نویسندگان مانند Tim King برای تولید محتوا پول پرداخت می کند، همچنین مقالاتی را که در نشریات دیگر منتشر شده را در وبسایت خود قرار داده و سپس نام نویسندگان آن مقالات را به عنوان نویسنده در سایت خود لیست میکند و بدین وسیله این تصور غلط را ایجاد میکند که آمریکایی های بسیاری، از جمله برخی از چهره های برجسته، مستقیماً برای این نشریه مقاله می نویسند.

مقاله نتیجه گیری کرده که نشریاتی مانند American Herald Tribune که توسط جمهوری اسلامی در خفا اداره میشوند علاوه بر حمایت از سیاستهای رژیم حکم بر ایران احتمالا در صدد هستند (مانند روسیه که از طریق سایبری بر انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا تاثیر گذاشت) بر انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا تاثیر بگذارند.

منبع:

https://www.cnn.com/2020/01/24/tech/iran-info-ops/index.html

به اشتراک بگذارید: