کمی درباره خیابانهای تهران
در دوره رضا شاه تهران بسرعت در حال تغییر و تحول بود. رضا شاه سرپرستی بلدیه یا شهرداری تهران را به یکی از باکفایت ترین و مورد اعتمادترین افراد خود گذاشت.
سرتیپ کریم بوذرجمهری بمدت ده سال در این پست خدمت کرد و بسیاری از خیابان های معروف تهران را ساخت. او یکی از پرکارترین شهردارهایی بود که تهران بخود دیده است. ایجاد خیابان پهلوی (ولیعصر کنونی) از تجریش تا راه آهن که یکی از طولانی ترین خیابان های آنزمان بود در دوره مدیریت او اجرا شد. رضا شاه علاقه زیادی به نوسازی تهران داشت و مرتب و بصورت هفتگی به این پروژه ها سرکشی میکرد. درختکاری و کاشت چنارهای خیابان پهلوی در همان زمان صورت گرفت و یادگار همان دوره است.
پارک شهرداری نیز از یادگارهای بوذرجمهری است. در این پارک رستورانی را به مدیریت شخصی به نام خسروانی ایجاد شدد که بسیاری از خانواده های متجدد برای خوردن شام به این رستوران می آمدند. میزها و صندلی ها در قسمتی از باغ شهرداری چیده شده بود و فضایی باصفا و هوایی بسیار لطیف داشت.
در اردیبهشت سال 1311 که ملک فیصل پادشاه عراق وارد تهران شد رضا شاه در همین پارک شهرداری از او استقبال کرد.
گسترش خیابان سپه، خیابان چراغ برق(امیرکبیر فعلی)، خیابان شاهپور و خیابان شاهرضا(انقلاب فعلی) و همچنین خیابانهای اطراف بازار تهران و گسترش خیابان دروازه قزوین همه از یادگارهای سرتیپ بوذرجمهری است. او میدان توپخانه را با الگوبرداری از میدان سن پترزبورگ ساخت. میدان حسن آباد با هشت گنبد اطراف آن از دیگر اقدامات بوذرجمهری بود که ظاهرا مهندسان آلمانی آنرا طراحی و اجرا کردند.
در مهرماه سال 1313 برای نخستین بار کنگره بزرگداشتی برای فردوسی نام خیابان علاالدوله را به فردوسی تغییر دادند و بعدها میدان فردوسی نیز احداث گردید. به پاس زحمات بوذرجمهری خیابانی به نام او نامگذاری شد که بعد از انقلاب به خیابان 15 خرداد تغییر یافت.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید