کتاب ماهی سیاه کوچولو، مدتها نقش مانیفست و بیانیه غیررسمی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران را بازی میکرد
ماهی سیاه کوچولو یکی از داستانهای کودکان، نوشته صمد بهرنگی نویسندهٔ ایرانی است، او این داستان را در زمستان سال ۱۳۴۶ نوشت و انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آن را در سال ۱۳۴۷ با تصویرگری فرشید مثقالی منتشر کرد.
قصه ماهی سیاه کوچولو در مورد ماهی کوچکی است که به عشق دیدن دریا خطر میکند و سفری دور و دراز را با تجربههای متفاوت برای رسیدن به رهایی آغاز میکند، ماهی سیاه کوچولو کتاب برگزیده کودک در سال ۱۳۴۷ شد.
داستان ماهی سیاه کوچولو در سالهای پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، به عنوان یک داستان علیه حاکمیت معرفی میشد و بسیاری ماهی سیاه کوچولو را نماد نسل جوان انقلابی و روشنفکر میدانستند، زبان نمادین قصه، الهامبخش بسیاری از نویسندگان و شاعران مختلف شد و اشعار و متون بسیاری در وصفش سروده شد.
کتاب ماهی سیاه کوچولو، مدتها نقش مانیفست و بیانیه غیررسمی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران را بازی میکرد.
سازمان چریکهای فدایی خلق ایران سازمانی سیاسی و نظامی مارکسیستی بود که در سال ۱۳۵۰ برای مبارزه با حکومت محمدرضا شاه پهلوی تشکیل شد، این سازمان از اتحاد دو گروه چپ زیرزمینی بهوجود آمد و در نیمه نخست دهه ۱۳۵۰، با اعتقاد به مشی چریکی، به چندین عملیات مسلحانه جهت شعلهور ساختن انقلاب در ایران دست زد.
منابع؛ پیمان وهاب زاده، کتاب ادیسه چریکی، ص ۱۳۴. عباس میلانی، کتاب ایرانیان نامدار یا زنان و مردانی که ایران مدرن را ساختند، صص ۸۳۸ و ۸۴۲.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید