چگونه در برابر مافیای رسانه ای از خود حفاظت کنیم؟-بخش دوم

رسانه های جمعی بر درک و ارزیابی مردم از فضای فکری جامعه اثر می گذارند، زیرا مردم معمولاً نتایج نظرسنجی ها یا مصاحبه های خبری با فعالان سیاسی و اجتماعی را از رسانه ها دریافت می کنند.

بعنوان مثال در بحبوحه مبارزات انتخابات ریاست جمهوری امریکا در سال 2016 بین هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ مافیای رسانه ای جهان بصورت هماهنگ از کلینتون حمایت میکردند. هر کانال تلویزیونی را که می دیدی داشت علیه ترامپ تبلیغ میکرد. اساتید دانشگاه را دعوت میکردند آنها یکصدا علیه ترامپ بودند. هنرپیشه های هالیوود، ورزشکاران، روزنامه نگاران، زنان، سیاه پوستان، مسلمانان و غیر مسلمانان، همه و همه علیه ترامپ بودند. انواع و اقسام نظر سنجی ها را تبلیغ میکردند و به مغز مخاطب فرو میکردند که اکثریت مردم علیه ترامپ هستند!

این پروپاگاندا هنوز هم به اشکال گوناگون وجود دارد. گلوبالیستها با در اختیار داشتن رسانه ها از یک دختر بچه که دغدغه محیط زیست را دارد بعنوان ابزاری جهت تحت تاثیر قراردادن مخاطبان خود استفاده کردند.

در آن روزها حمایت علنی از ترامپ جسارت و شجاعت میخواست. حتی در بین ما ایرانیان و رسانه های فارسی زبان کسی صراحتا از ترامپ تعریف و تمجید نمیکرد. شما بروید آرشیو سایت بالاترین را در آن دوره مرور کنید تا بفهمید سایبری ها و دست اندرکاران آن سایت چه جو سنگینی را ساخته و پرداخته بودند.

هر روز یک موضوع داغ علیه فلان حرکت ترامپ و اینکه مثلا باد موهای سرش را جابجا کرده و کچلی سرش معلوم شده را  میزدند و یک عکس مسخره هم از او را می گذاشتند و جشن و پایکوبی میکردند.

پرسشی که از آغاز این مقاله مطرح بوده این است که چگونه با اقدامات هماهنگ مافیای رسانه ای باید مقابله کرد؟

قدم اول شناخت روشهای اثرگذاری رسانه ها بر روی مخاطب است. قدم بعدی تقویت اعتماد بنفس و استحکام بنیادهای فکری خودمان است. قدم پایانی حرکت در جهت مخالف فضای سازیها ست که میتوان آنرا هنجارشکنی تبلیغاتی نامید.

برای شناخت درست رسانه ها و اثرکذاری انها باید به این نکته توجه کنیم که خطراتی که متوجه مخاطبان درون یک کشور  غیرآزاد مثل ایران با مخاطبانی که در کشورهای اروپایی و امریکایی زندگی می کند متفاوتند اما در برخی زمینه ها فصل مشترکی هم دارند.

مثلا در دوران هیتلر پروپاگاندای حزب حاکم انچنان قوی و گسترده بود که کسی جرات نمیکرد به رادیوی کشورهای دیگر گوش کند. دقیقا مثل دوران استالین در شوروی و دوران حاکمیت آخوندها در ایران تا قبل از آمدن ماهواره و اینترنت.

در کشورهای غیرآزاد انحصار رسانه ای شدید و برای حکومت حیاتی است بطوریکه رسانه ها یکپارچه بلندگوی جریان فکری هیئت حاکمه هستند. در زمانی که اینترنت نبود نفوذ و کارکرد اینگونه رسانه ها بسیار بالا بود. شما ببینید چرا تبلیغات نظامی و سیاسی در جنگ جهانی دوم خیلی موثر بود؟

دلیل اش این است که دسترسی به رسانه های غیر خودی بسیار اندک بود، وقتی هم که در مواردی این دسترسی به لحاظ فنی امکان پذیر بود افراد از ترس اینکه جاسوس و خائن معرفی شوند به رادیوی دشمن گوش نمی کردند واگر هم گوش می کردند جرئت نمی کردند آنچه را شنیده اند با دیگران در میان بگذارند.بنابراین باید توجه داشته باشیم که در چه شرایطی و در چه منطقه ای تحت تاثیر امواج رسانه ها هستیم. خطرات مافیای رسانه ای در همه جا یکسان نیست.

ادامه دارد…

 

 
به اشتراک بگذارید:
0 0 رای
ارزیابی این پست
1 نظر
قدیمی ترین
تازه ترین پر رای ترین
بازخوردهای درون متنی
همه نظرها