مهم نیست این سد برای اکوادور “آب” نداشته باشد؛ برای چین “نان” دارد!

این مقاله در تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۱۸ در نیو یورک تایمز به چاپ رسیده که به دلیل معامله قریب الوقوع و نیمه مخفی جمهوری اسلامی و چین خلاصه آن ترجمه شده. به موارد دیگر این نوع قراردادهای وابستگی آور که از طرف دولت چین به کشورها تحمیل شده در این ویدئو اشاره شده.

NY Times: چین یک فرمول دارد که باعث می شود مقامات سایر کشورها فاسد شوند. فساد (corruption) چیست؟ یک معنی آن “رشوه خواری یا رفتارهای نادرست” است. معنای دیگر آن “رفتار بد و شر(evil)” است.

“فساد” کلمه ای است که نحوه رفتار برخی از دولتمردان را توصیف می کند.

این کلمات با فساد رابطه دارند: پول ، قدرت و بدهی!

نیروها و وقایعی که منجر به فساد می شود چیست؟ جواب: پول بزرگ و معاملات بزرگ.

چین پروژه هایی را که دولت های فقیر می خواهند بسازند تأمین مالی می کند. تامین مالی و فنی سدها، بنادر، نیروگاه ها و راه آهن در این کشورها توسط چین و وام های عظیمی به کشورهای فقیر می دهد انجام میگیرد. کارگران چینی سپس می آیند و پروژه ها را می سازند.

کارهایی که آنها انجام می دهند اغلب معیوب است. در مرحله ای، پس از سررسید وامها, وقتی کشور نتواند بهره وام را پرداخت کند، چین حتی پول بیشتری به این کشورها وام می دهد.

این پروژه ها در حال ایجاد شبکه جهانی حمل و نقل و صنعت چین [پروژه راه ابریشم-مترجم] هستند. چین منتظر روزی است که بتواند محصولات خود را به سراسر جهان منتقل کند. در این پروسه بسیاری کشورها توسط چین فقیرتر میشوند.

طرح چین در حال پیشرفت است زیرا کشورهای کمتر توسعه یافته و فقیر به پول احتیاج دارند.

اکوادور

اکوادور نمونه ای از این استراتژی چین است. اکوادور کشور فقیری است. دولت جدید اعتقاد داشت اقتصاد کشور با پشتوانه نیروی برق رشد می کند. دولت اکوادور معتقد بود که سد عظیم کوکا کودو سینکلر (Coca Codo Sinclair) پاسخی است به این نیاز. لازمه ساختن این سد نیاز به توانایی مالی و فنی بالا بود که اکوادور هیچ کدام را نداشت. به علاوه ساخت سد خیلی خطرناک بود. چین آماده کمک به ساخت سد بود. برای چین اهمیتی نداشت كه اكوادور سالهای قبل سد كوچكتری را رد كرده بود!

چیزی که در عمل اتفاق افتاد این بود: سد Coca Codo Sinclair حتا قبل از اینکه با قدرت کامل به کار بیفتد از هم می پاشد. دریچه های سد توسط گل و لای، درختان و آوار بسته شده است. بعلاوه چنین سد عظیمی در نزدیکی یک آتشفشان فعال ساخته شده که علاوه بر خطر ایمنی خاکستر آتشفشانی مستقیما به دریاچه سد میریزد!

آتشفشان Reventador در حال خاكستر پراکنی در نزدیكی سد
Photo Credit: Federico Rios Escobar for The New York Times

دولت چپ گرای اکوادور تکیه به چین را راهی برای رهایی از نفوذ ایالات متحده می دانست. همچنین نمیخواست از بانک جهانی کمک بگیرد.

امروزه بیشتر بدهی های کشورهای آمریکای جنوبی به چین است.

اکوادور به چین خیلی بدهکار است. اکوادور مجبور شده %80 نفت خود را با تخفیف بسیار زیر قیمت به چین بفروشد. چین فروش دوباره نفت اکوادور را با سود انجام می دهد. اما وام های اکوادور هرگز پرداخت نمی شوند. یکی از مقامات اکوادورایی در اینمورد گفت ، “ما به وام معتاد شدیم.”

وام و بدهی اشکال جدید امپریالیسم چین است. دولت ها به چین وابسته هستند زیرا به آن پول زیادی بدهکار هستند.

آیا چین موفق خواهد شد از طریق بدهی بر جهان مسلط شود؟

منابع:
www.thetimesinplainenglish.com
www.nytimes.com

به اشتراک بگذارید:
0 0 رای
ارزیابی این پست
2 نظر
قدیمی ترین
تازه ترین پر رای ترین
بازخوردهای درون متنی
همه نظرها