نقش ایرانیان در فضای مجازی
این روزها مشغول خواندن کتاب رگ تاک از فاضل غیبی هستم. او سخنی را از آنتونیو گرامشی نقل میکند که قابل تامل است. گرامشی مینویسد.
” سرنيزه داران سپاهيان ناپلئون همان راهى را پيمودند که قبلاً توسط سپاه نامرعى کتابها و جزوه هايى هموار شده بود که در طى نيمه اوّل قرن هجدهم از پاريس به بيرون هجوم آورده بود”
غیبی استدلال میکند که انقلاب فرانسه تکیه بر یک تحول فرهنگی داشت و پس از یک دوره طولانی فرهنگ سازی شکل گرفت و این همانا دلیل موفقیت آن بود. او انقلاب مشروطه را نیز دارای این خصوصیت دانسته و آن را برای یک انقلاب ضروری میداند. در مقابل انقلابهائی که این دوره فرهنگ سازی را طی نکرده اند و از جمله انقلاب اکتبر روسیه، انقلاب اسلامی ایران و کوبا و دیگر مواردی از این قبیل تنها فاجعه ایجاد کرده و جامعه به هدفهایش نرسیده است.
در همین راستا میتوان گفت آنچه سایتهایی مانند مشروطه و عموم ایرانیان در فضای مجازی انجام میدهند همان فرهنگ سازی و آماده نمودن جامعه برای تغییر نهائی است. کاری مانند آنچه روزنامه ها و ایجاد مدارس پیش از انقلاب مشروطه نمود. این نشان میدهد که هر چند ما در مقابل یک رژیم خونریز، دزد و خائن قرار گرفته ایم اما تاثیر و اهمیت کار ما بسیار بیش از پیروزی های کوچکی است که گاه برای مثال با طوفانهای تویتری بدست می آوریم، گر چه ممکن است گاه خود به آن واقف نباشیم.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید