معجزه کرونا و فروپاشی کنترل شده

نظام قبل از بحران کرونا هم در شرایط بسیار وخیمی قرار داشت. از تحریمها و کشتار آبان ماه (که هنوز هم با گذشت بیش از ۴ ماه جرات اعلام آمار آن را ندارند) بگیرید تا سقوط هواپیمای اکراینی, بحران آب و صدها مشکل تلنبار شده که عملا نظام هیچ راه حلی برای خروج از آنها نداشت.

در این شرایط به نظر میرسد “نظام” راه فروپاشی کنترل شده را در مواجهه با بحران کرونا انتخاب کرده تا به فتوای “حفظ نظام اوجب واجبات است” وفادار مانده باشد. طبق این سناریو جمهوری اسلامی با رها کردن همه چیز مربوط به مردم (عمده ترین؛ اقتصاد و بهداشت), و قرنطینه کردن مسوولان (و محتملا احتکار اقلام بهداشتی برای آنها) عملا جامعه را به سمت مرگ و میر هر چه بیشتر سوق میدهد. با مرگ هر چه بیشتر مردم علاوه بر اینکه باری از دوش دولت, که از اساسی ترین وظایف آن در هر کشوری تامین شهروندان است, برداشته میشود (دهان های باز هم کم میشوند!), بلکه از تعداد و بنیه مردم هم که با بدترین گمانه زنی ها ۸۵% مخالف نظام هستند نیز کاسته میشود (باز هم دهان های باز کم میشوند!)

باید توجه داشت که بحران کرونا شروع ابربحرانهای بعدی است که جامعه را به سمت فروپاشی کامل و کشور را به یک نیمه ویرانه ماقبل دوران مدرن (مثل خلافت طالبان یا داعش) سوق میدهد. در این حالت مسؤلین و طرفداران نظام در دستگاه بروکراسی, با توجه به امکانات پزشکی و اقتصادی که در اختیار دارند, به اندازه کافی زنده باقی خواهند ماند تا چرخ صنایعی مثل تولید نفت برای فروش قاچاقی و کنترل نظامی کشور از دستشان خارج نشود. و مسلما صدای اعتراض هر مخالفی هم به جز گلوله نخواهد بود (اگر به علت دیگری خود به خود از میان نروند). در این سناریو همه چیز به خوبی برای عمل به فتوای “حفظ نظام اوجب واجبات است” تنظیم شده!

به اشتراک بگذارید:
0 0 رای
ارزیابی این پست
2 نظر
قدیمی ترین
تازه ترین پر رای ترین
بازخوردهای درون متنی
همه نظرها