«شریعت اسلامی» بر مذاکرات بین‌ افغان حاکم شد

دولت افغانستان و گروه طالبان یک «کارشیوه» ۲۱ ماده‌ای را برای پیشبرد مذاکرات صلح دوحه نهایی کرند. آسوشیتدپرس که متن این سند را دیده است می‌گوید هیئت‌های مذاکره‌کننده توافق کردند که قوانین شریعت اسلام بر این گفت‌وگوها حاکم باشد.

رادیو زمانه: آسوشیتدپرس شامگاه پنجشنبه ۱۰ دسامبر/۲۰ آذر خبر داد که سند ۲۱ ماده‌ای که دستورالعمل بین دولت جمهوری اسلامی افغانستان و مذاکره کنندگان گروه طالبان است، قوانین شریعت اسلام و تعالیم این دین را بر ادامه گفتگوهای صلح در قطر حاکم کرده است.

هفته گذشته نادر نادری، سخنگوی هیأت مذاکره‌کننده دولت افغانستان در مذاکرات صلح دوحه اعلام کرد پیشرفت بزرگی در روند مذاکرات به دست آمده و دو طرف بر یک «کارشیوه» ۲۱ ماده‌ای توافق کرده‌اند.

ملا عبدالغنی برادر، از مذاکره کننده‌های اصلی و بنیانگذارآن گروه طالبان افغانستان در جلسه افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان در ۱۲ سپتامبر سخنرانی می‌کند. عکس از کریم جعفر / خبرگزاری فرانسه

این سند ۲۱ ماده‌ای اما منتشر نشد. حتی اسدالله سعادتی، معاون شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هم که درگیر مذاکرات است در مصاحبه با دویچه وله دری گفت سند را ندیده است اما مفاد آن به تایید عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی و محمداشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان رسیده است.

اکنون بر اساس سندی که روز پنجشنبه به دست آسوشیتدپرس رسیده مشخص شده که بخشی از این توافق این است که قوانین اسلامی و آموزه‌های این دین بر مذاکرات حکمفرما باشد.

در این سند آمده است: 

«عزت و شرافت افغانستان در هویت اسلامی و وحدت ملی است. فقط از طریق اجرای عدالت اسلامی است که افغانستان می‌تواند از حاکمیت خود محافظت کرده و از مداخله‌های مستقیم و غیرمستقیم جلوگیری کند. »

این سند که در زبان رایج رسانه‌های افغانستان «کارشیوه» مذاکرات نام گرفته، ۲۱ ماده را فهرست می‌کند که بیشتر در مورد رویه مذاکرات است. 

در این سند آمده است که هر دیدار دو طرف در مذاکرات با دعا آغاز و خاتمه می‌یابد.

به اشتراک بگذارید: