سیاست های پر ابهام امریکا در قبال خاورمیانه و ایران برای چیست؟
وزیر خارجه آمریکا می گوید:
ایران دوباره به نقطه گریز برای ساخت سلاح اتمی نزدیک میشود
بلینکن در مصاحبهای با رادیو ۴ بیبیسی که روز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشتماه منتشر شد درباره مذاکرات وین گفت:
ما جدیت هدف از لحاظ نیاز به بازگشت به برجام برای پیروی را نشان دادهایم. آنچه هنوز نمیدانیم این است که آیا ایران آماده است تصمیم مشابهی بگیرد و پیش برود.
او همچنین درباره نزدیک شدن دوباره ایران به نقطه گریزی که تا زمان تولید سلاح هستهای فاصله چند ماهه «یا نهایتا کمتر» داشته باشد، هشدار داد.
در تایید صحبت های او در مورد رفع تحریم ها ، فدا حسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی گفته است:
طبق گفته معاون سیاسی وزیر امور خارجه، آمریکاییها پذیرفتهاند که تحریمهای موضوعی مانند تحریمهای مربوط به نفت، بانک، کشتیرانی، صنعت و اقتصادی را لغو کنند.»
عراقچی معاون وزرات خارجه در همین رابطه گفته است:
در زمینه تحریمهای موضوعی که بخشهای مختلف اقتصاد ایران نظیر نفت، پتروشیمی، بیمه، خودرو و ساختمان را تحت تاثیر قرار میدهند “تفاهم بهتری” وجود دارد.
علت کنار آمدن امریکا با ایران در چیست؟ در حالی که بنابر اظهار منابع رسمی ایران همیشه در مورد فعالیت های اتمی خود دروغ گفته است؟
در خصوص ابهام سیاست های خارجی امریکا در منطقه همین بس که دولت بایدن به محض استقرار، ممنوعیت معامله با حوثیهای یمن که به دلیل قرار دادن این گروه در فهرست تروریستی از سوی ترامپ اعمال شده بود را به مدت یک ماه متوقف کرد. با این توجیه که این کار به منظور کمکرسانی به مردم یمن که در وضعیت فاجعهبار انسانی هستند صورت گرفته است.
یک گروه تروریستی، که در آستانه فتح شهر استراتژیک مارب در یمن قرار دارد، بدون توجه امریکا و جامعه جهانی در حال عملیات تروریستی در دریای سرخ و باب المندب و تحمیل مرارت های بسیار به چند میلیون یمنی شده و جامعه جهانی به رهبری امریکا تنها نظاره گر است. حال این وقایع را با اشغال کویت توسط عراق مقایسه کنید که با حمله برق آسای نیروهای ملل متحد در سال ۱۹۹۰ مواجه شد.
بدون شک سپرده شدن یمن به حوثی ها در آینده وقایع فاجعه باری را رقم خواهد زد.
امریکا پیشتر با یکی از دشمنان منطقه ای خویش بنام طالبان که تراژدی ۱۱ سپتامبر را آفرید، نیز اقدام به صلح نمود.
دولت آمریکا در فوریه ۲۰۱۹ در یک اقدام تاریخی با گروه طالبان در دوحه قطر توافقنامه صلح امضا کرد. دو طرف ۱۸ ماه سرگرم مذاکره برای دست یافتن به این توافق بودند که بر اساس آن تمامی نیروهای آمریکایی در خلال ۱۴ ماه افغانستان را ترک خواهند گفت و همچنین مرحله دیگری از تلاشها برای برقراری صلح آغاز خواهد شد که هدف آن مصالحه میان طالبان و دولت افغانستان خواهد بود.
ترک افغانستان از سوی نیروهای امریکایی شروع شده و امریکا افغانستان را نیز برای متحد درجه یک جمهوری اسلامی در افغانستان رها کرد.
بی تردید سیاست های امریکا بخصوص دولت جدید آن گیح کننده است، هدف آن ها چیست و علت مماشات آن ها با رژیم تروریستی جمهوری اسلامی چه چیزی می تواند باشد؟
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید