سانحه شناور کنارک: مدارک محرمانه تشریح عملیات
این مدارک نشان میدهند که ماموریت رسمی کنارک «تیراندازی با سلاح سنگین» بوده است. همین جا اشاره کنیم مدارک دیگری از نقش تک تک سرنشینان کنارک در این ماموریت وجود دارند.
برای این مقاله اما مهمتر بازه زمانی عملیات است: ساعت ۱۳-۱۲ ظهر روز ۲۱ اردیبهشت.
از طرف دیگر ما میدانیم که ماهیگیران (در دو قایق) نزدیک به ساعت ۱۵ دود از شناور کنارک را مشاهده کرده اند و حدود یک ساعت و نیم بعد به نزدیکی آن (حدود ۳۰ مایلی ساحل چابهار) رسیده اند. آنها بیش از یک ساعت مشغول عملیات نجات بوده اند: با راهنمایی فرمانده شناور محسن سلگی (در قایق نجات) و فرمانده جنگ افزار رضا رحمتی (روی عرشه) آنها ابتدا سه نفر باقیمانده روی عرشه را به داخل قایقها میرسانند، سپس مصدومینی که حال وخیمتری دارند به یک قایق منتقل میکنند و برای تقاضای امداد (آنتن دهی موبایل ابتدا حدود ۱۰ مایلی ساحل) به سمت چابهار میفرستند. آنها سپس اطمینان کسب میکنند که نفرات دیگری در اطراف شناور نیستند، بعد در حالی که یک قایق نجات کوچک را یدک میکشیده اند به سمت ساحل روانه میشوند، تازه در میانه راه (نزدیک به ساعت ۱۹) بالگرد ارتش به آنها میرسد!
آیا هیچ کس میتواند باور کند که ناوچه کنارک در حین یک رزمایش موشک خورده (خبرگزاری های حکومتی حتی انحراف موشک به سمت ناوچه کنارک را از قول شاهدان «عینی» نقل کرده بودند!)، ولی تا ۶ ساعت بعد از پایان رزمایش نه از دیگر ناوها، نه از بالگردهایی که تست را رصد میکنند، و نه از پایگاه کنارک (۳۰ مایلی) هیچ کس به سراغش نیامده است؟ فراموش نکنیم که شناور به شدت مشتعل بوده و دودش از چندین مایلی قابل مشاهده بوده است. همچنین فراموش نکنیم که کنارک نه تنها مرکز منطقه سوم نیروی دریایی و پایگاه ناوگان جنوب، بلکه پایگاه دهم شکاری نیروی هوایی هم هست، پیدا کردن محل شناور (با آن ستون مرتفع دود) از هوا با توجه به معلوم بودن آخرین مختصاتش نباید بیشتر از چند دقیقه زمان میبرده است…
https://www.instagram.com/p/CAQH6RdD_IY/
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید