سازمان غذا و دارو:واکسن پولی کرونا هم خواهیم داشت
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره نحوه تزریق واکسن کرونای پولی و خارج از اولویت توضیحاتی را ارائه کرد. وی گفت: شاید افرادی باشند که در اولویتبندیها جایی نداشته باشند و بخواهند واکسن را زودتر تزریق کنند، از همین رو ما به شرکتها گفتیم تا واکسن را وارد کنند تا بعد به شکل پولی در داروخانهها به فروش برسد.
این سخن را تصور نکنید یک نادان اظهار کرده، بلکه دقیقا با آگاهی و برنامه ریزی این حرف را زده است. بالاخره وقتی ما خارج از نوبت به یک عده واکسن پولی یا غیر پولی می زنیم ، نوبت و حق یک عده دیگر را نادیده می گیریم. پس حرف و استدلال سخنگوی غذا و دارو مهملی بیش نیست. نتیجه آن که آن ها به دلیل نداشتن پول، سودجویی، فساد و تحقیر مردم ایران از ابتدا قصدشان عدم ورود واکسن و یا در صورت ورود یا تولید، فروختن آن به مردم بود. متن کامل خبر را ببنید.
خبرگزاری سپاه هم با نشر خبری هدفمند قیمت واکسن وارداتی را اعلام کرد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اقداماتی برای واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی بیان داشت: هزینه تمام شده واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی حدود 200 تا 250 هزار تومان است.
علیرضا ناجی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و عضو کمیته ملی واکسن کرونا نوشت: «تا جایی که من اطلاع دارم هیچ کشوری واکسن را به مردم کشور خود نمیفروشد. ما اولین کشوری هستیم که چنین تصمیمی میگیریم. این ظاهر خوبی ندارد.»
او انتقاد کرد که «اگر میتوانیم واکسن را وارد کنیم، چرا این واکسن را دولت نگیرد و این کار را انجام ندهد»؟ آیا «مشکل ما این بود که از مردم بابت واکسن پول بگیریم؟ یعنی اگر مردم پول بدهند میتوانیم واکسن وارد کنیم؟»
به گفته عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا این سیاست افرادی را در الویت قرار میدهد که امکان پرداخت واکسن را دارند و نه افرادی که در معرض خطر جدی و «حتی «خطر مرگ هستند».
او این سیاست را «کمال بیمعرفتی» به مردم دانست که «پولدارها واکسینه شوند و کسانی که پول ندارد در صف انتظار بایستند.»
روزنامه بهار نیز نوشت:
حتی «اقتصادهای کاپیتالیستی مثل آمریکا و انگلیس هم که گفته میشود در آنجا با پول هر چیزی را میتوان خرید درمورد مساله سلامت و خرید واکسن در چنین شرایطی دست به چنین اقدامات تبعیضآمیزی نمیزنند.»
بخش بزرگی از واکسنهای وارد شده به ایران از چین و روسیه است. به نوشته روزنامه بهار خود چینیها اعلام کردهاند که واکسن ساخت این کشور «چندان تاثیری ندارند و شوربختانه آمار شیلی نیز چنین مسالهای را به نوعی تایید میکند».
حیدر محمدی مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو می گوید: تاکنون ۵۲۰ هزار دوز اسپوتنیک، ۶۵۰ هزار دوز واکسن چینی، ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا و ۱۲۵ هزار دوز واکسن بهارات هند وارد ایران شده و تاکنون حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به مردم تزریق شده است.
با این حساب چرا دو میلیون واکسن باقی مانده تزریق نشده و یا کار تزریق واکسن به کندی پیش می رود؟
اما خبر شوکه کننده، انتشار یک فیلم و ورود قاچاقی یک محموله واکسن فایزر امریکایی است. که معلوم نیست به چه کسانی تزریق شده. در این فیلم که قطعا در ایران می باشد، مشخص می شود که برخی شرکت های ایرانی خود تولید کننده یخچالهای صنعتی برای نگهداری اقلام خاص در دمای بسیار پایین میباشد و سخن مقامات در مودد نداشتن تجهیزات برودتی خاص، دروغی بیش نبوده است.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید