زندانی آمریکایی: فرقی میان استمرار طلبان و اصولگرایان نیست!
ژیو وانگ، شهروند آمریکایی_ چینی که از هفتم اوت ۲۰۱۶ تا هفتم دسامبر ۲۰۱۹ به اتهام جاسوسی در زندان اوین بود، در مصاحبه اخیرش با نشریه «فارن افرز» از رویکرد هر دو جناح ایران نسبت به آمریکا میگوید. به باور او، آمریکاستیزی ایدئولوژی ذاتی حکومت ایران شده است.
ژیو وانگ، چند ماه پس از توافق هستهای با ایران توسط وزارت اطلاعات رژیم به اتهام جاسوسی برای آمریکا زندانی میشود.
ژیو وانگ که در تاریخ هفتم دسامبر سال ۲۰۱۹، در چارچوب توافق بین ایران و آمریکا بر سر مبادله زندانیان دوکشور، با مساعدت ترامپ از زندان مخوف اوین آزاد میشود، در مصاحبه اش به خبرنگار فارن افرز میگوید :
«در اوت سال ۲۰۱۶، اندکی پس از آنکه توسط وزارت اطلاعات ایران دستگیر شدم، یکی از بازجویان از من پرسید که درباره دشمنی بین آمریکا و ایران چه فکر میکنم. من صادقانه به او گفتم که همچون خیلی از شهروندان آمریکا بر این باور نیستم که باید بین ایران و آمریکا عداوتی وجود داشته باشد.»
وانگ در ادامه صحبت هایش به بازجو گفته بود که به اعتقاد او باید باراک اوباما به ایران سفر کند و همان سیاستی را در پیش گیرد که زمانی نیکسون با سفر به پکن برای کاهش تنش با چین دنبال کرده بود.
وانگ در ادامه میگوید:
«بازجوی من با پوزخند و لحنی تمسخرآمیز به من گفت که رئيس جمهوری آمریکا هرگز نمیتواند پایش را بر خاک این کشور بنهد.»
وانگ حتی میگوید بعدها مقامات امنیتی جمهوری اسلامی از این سخن او برایش جرم ساختند!
تجدید نظر در یک باور غلط!
ژیو وانگ میگوید ظرف ۴۰ ماهی که در زندان اوین به سر برده، متوجه خطای خود شده است. او به تماسهای خود با سایر زندانیان اشاره کرده و از تجربه کسانی گفته است که پیش از به زندان افتادن، با جمهوری اسلامی ایران همکاری داشتهاند.
به باور وانگ، تصور نزدیکی سیاسی بین دو کشور ایران و آمریکا، تصوری خام بیش نیست و او چنین تصوری را برخاسته از یک “افسانه” میداند.
وانگ میگوید صرفنظر از اینکه آمریکا چه سیاستی را دنبال کند، مقامات جمهوری اسلامی تغییری در رویکرد خود نسبت به آمریکا نخواهند داد.
نکته جالب توجه در مصاحبه وانگ اشاره او به عدم تفاوت میان استمرارطلبان و اصول گرایان است. گویی باید از خرداد ۱۳۷۶ تا دی ماه ۹۶، بیست سال میگذشت تا ملت ایران فریاد بیداری اش را با شعار «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» به گوش جهانیان برساند.
وانگ معتقد است که نیروهای میانهرو در ایران و از جمله حسن روحانی نه تنها هیچ پشتوانه قدرتی در اقتصاد و سیاست ندارند؛ بلکه حتی در تعامل با نیروهای تندرو فعالیت میکنند.
به باور وانگ، نیروهای میانهرو و نیروهای تندرو در ایران دو سوی یک سکه هستند گه گاه دو چهره متفاوت از ایران نشان میدهند،تا از این طریق از انزوای بینالمللی نظامشان بکاهند و حتی با همین سیاست رندانه تا کنون توانسته اند در بین کشورهای غربی یا حتی در خود آمریکا، بین سیاستمداران شکاف های عمیق بیاندازند.
وانگ معتقد است که نیروهای تندرو برای پیشبرد سیاستهای خود و برای ادامه حیات خود به نیروهای میانهرو نیاز دارند و نیروهای میانهرو نیز موقعیت و امتیازهای اجتماعی خود را وامدار تعامل با نیروهای تندرو هستند!
این ها صحبت های براندازان و مردم عادی نیست.اینها حرفهای یک آمریکایی چینی تبار است که خیلی خوب پی به پشت پرده سیرک «انتصابات» در ایران برده است!
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید