در ایران حداقل 2 میلیون نفر مبتلا به کرونا هستند

مقاله زیر را یکی از کاربران خوب توئیتر از نشریه آتلانتیک به فارسی ترجمه کرده که برای روشن شدن عمق فاجعه ای که رژیم جمهوری اسلامی از مردم پنهان می کند را در اینجا باز نشر میدهیم:

شما در مقابل یک بشکه پر از سیب استاده اید. شما نمی توانید سیبها را ببینید اما میتوانید دست برده و یک سیب بردارید.دوست شما به شما اطمینان میدهد که بیشتر آنها رسیده و سالم هستند و فقط تعداد بسیار کمی سیب خراب بین آنها است. (مثلا یک در دوازده هزارتا ).

شما دست در بشکه میکنید و به طور شگفت آوری یک سیب خراب را برمیدارید. شما دوباره دست میکنید در بشکه و اینبار تعداد بیشتری مثلا 50 سیب را برمیدارید. بیشتر آنها سالم هستند اما وقتی دقیقتر نگاه میکنید, میبینید که یک, دو, سه یا چهار سیب خراب بین آنها است. یک عدد سیب خراب میتواند تصادفی باشه اما 5 سیب خراب به معنی این هست که تعداد سیب های خراب خیلی بیشتر است و دوست شما به شما دروغ گفته است.

طبق گزارش مرکز تحقیقات ویروس کرونای دانشگاه جان هاپکینز, تا دیروز ایران 6566 مورد ابتلا به ویروس کویید-19 را گزارش کرده است که این به معنای یک از هر 12000 نفر از جمعیت ایران میباشد. اولین مورد جمعه 19 فوریه مشاهده شد. در حال حاضر ایران سومین کشور بعد از چین (با 80695 مورد) و کره جنوبی(با 7314مورد)و درست قبل از ایتالیا (با 5833 مورد) است.اما اعداد اعلام شده از سوی منابع رسمی ایران یقینا نامعتبر است و دلیل آن احتمالا تلاش دولت ایران برای پنهان کردن وضعیت نابسامانی است که مسئول آن خود دولت است.

وقتی تاریخچه ای نهایی از اپیدمی کروناویروس در سال 2020 نوشته شود, احتمالا این گزارش به این صورت است: این بیماری از چین آغاز شد, و به صورت غیرقابل کنترل و افسارگسیخته در ایران گسترش پیدا کرد. دانستن اینکه تعداد مبتلایان ایرانی بسیار بیشتر از تعداد اعلام شده است, برای جهانیان گویای این است که این بیماری همه گیر در ایران بسیار بیشتر از آن است که آمار رسمی این کشور اعلام میکند.

اولین نشانه های پنهانکاری حکومت 28 فوریه بود زمانی که معصومه ابتکار از مشاوران ارشد ریاست جمهوری اعلام کرد که به کرونا ویروس مبتلا شده است. ابتکار یکی از مشهور ترین سیاستمداران ایران و همچنین در غرب یکی از شناخته شده ترین گروگان گیران دیپلمات های آمریکایی در سال 1979 در تهران است. البته حتی یک جامعه ستیز بدنام نیز مصونیتی در مقابل کویید-19 ندارد. اما اینجا جایی است که سیب خراب خود را نشان میدهد.اگر کویید-19 بسیار نادر است, ( تا روزی که وی بیماری خود را اعلام کرد, تنها 400 مورد گزارش شده بود) چقدر این شانس وجود دارد که یکی از مبتلایان, یک سیاستمدار مشهور باشد؟ تنها اندکی پس از آن سه مقام ارشد نه تنها به بیماری مبتلا شدند, بلکه بر اثر کرونا جان باختند.

محمد میرمحمدی یکی از مشاوران ارشد رهبر ایران, حسین شیخ الاسلام و هادی خسروشاهی هر دو از دیپلمات های رده بالای ایران. محمد صدر ، یکی دیگر از اعضای شورا ، هفته گذشته ، همانند رضا رحمانی ، عضو کابینه ابتکار ، عفونت خود را اعلام کرد. اخیرا سخنگوی مجلس اعلام کرد که تست کرونای 23 تن از اعضای مجلس ایران مثبت است.دو تن از آنان محمدعلی رمضانی ( 19 فوریه ) و فاطمه رهبر (7 مارس ) جان باختند.از نظر آماری , تعداد این سیب های لکه دار بزرگ به نظر میرسد.

چرا ایران باید دروغ بگوید؟ در 21 فوریه , ایران انتخابات نمایشی را برپا کرد که نامزدهای آن در اصل منتخبین خود حکومت بودند.برای نشان دادن عدم رضایتشان, بسیاری از ایرانیان در این انتخابات شرکت نکردند و با کاهش مشارکت, مشروعیت انتخابات زیر سوال قرار گرفت. حکومت ایران به مردم گفت که ایالات متحده به منظور سرکوب مشارکت مردم, شایعه ی ویروس کویید-19 را پخش کرده و تهران وعده داد که با پخش کنندگان شایعه ی شیوع کرونا برخورد تنبیهی خواهد کرد. 43 درصد از ایرانیان درحالی رای دادند که از شیوع بیماری کرونا در ایران بیخبر بودند.

ایران با یک اقدام سریع , میتوانست با قرنطینه کردن جلوی شیوع را بگیرد.اما به جای آن , مسیر فاجعه بار ترین شیوع در تاریخ مدرن را در پیش گرفت. به خاطر داشته باشید که آمار رسمی مبتلایان 6566 مورد است. با این وجود ، بسیاری از شاخص های دیگر نشان می دهد که در ایران افراد بیشتری آلوده شده اند:

مقالاتی از دانشگاه تورنتو و برخی منابع دیگر خاطرنشان میکند که تا 23 فوریه مواردی از ابتلا به کویید-19 با منشا ایرانی در کانادا , لبنان و امارات متحده عربی مشاهده شده است. با توجه به حجم سفر هوایی بین ایران و این کشورها ، تیم تویت ( تویت محقق این موسسه است ) تخمین زده است که موارد زیادی از COVID-19 بومی باید در ایران اتفاق افتاده باشد تا بتواند به کشور های دیگر نیز این ویروس را وارد کند.ارزیابی آنان برای 23 فوریه , در حدود 18300 نفر است . از آنجایی که این بیماری به 100 مورد تجمعی رسیده است, تعداد اعلام شده رسمی تقریبا هر سه روز, دو برابر شده است. اگر این روند را ( در 23 فوریه) داشته باشیم, این تعداد امروز به 586 هزار نفر میرسد.

در 2 مارس, 23 نفر از 290 نفر اعضای مجلس, یعنی حدود 7.9 درصد این بیماری را داشته اند (برخلاف مردم عادی, آنها به منابع قابل اطمینانی برای تشخیص بیماری دسترسی داشته اند.رسانه های دولتی بر این اصرار داشتند که منشا بیماری آنها نه از یکدیگر بلکه از محدوده زندگی شخصی آنان بوده است). اگر این درصد میزان آلودگی نمایندگان مجلس ا به کل جمعیت ایران اعمال شود ، تعداد مبتلایان به 6 میلیون و 400 هزار مورد خواهد رسید.

بیایید دیگر سیاستمداران را در نظر بگیریم. شورای مشاورین ارشد, از 39 عضو, دو مورد مرگ را گزارش کرده است. کابینه دولت دو مورد مرگ از 30 عضوکابینه را گزارش کرده است. حتی اگر هیچ کدام از اعضای کابینه به کرونا مبتلا نشده باشند, این به معنی 5.8 درصد از اعضای کابینه است که این به معنی 4.7 میلیون نفر از جمعیت ایران است.یک وب سایت دولتی از ایرانیان دعوت کرد تا جزئیات علائمی را که تجربه کرده اند, در آن به اشتراک بگذارند. از میان 2 میلیون پاسخ داده شده, 9 درصد علائم کویید-19 را ارائه دادند.

در ایالات متحده از میان کسانی که مشکوک به کرونا بودند و از آنها آزمایش گرفته شد, 10 درصد از آنان کرونا مثبت اعلام شدند. اگر این آمار را در نظر بگیریم, در ایران 730 هزار مورد مبتلا به کرونا وجود دارد.

در تاریخ 4 و 5 مارس , دو پرواز برای انتقال مسافران چینی به استان گانسو چین مجوز پرواز گرفتند. قاعدتا مقامات چینی نسبت به ناقلین احتمالی ویروس کرونا به کشور احتیاط لازم را به جا آوردند بنابر این از همه آنان تست گرفتند و از 311 مسافر, 11 نفر مبتلا به کویید-19 بودند.

اگر این چینی ها در ایران و با نرخ رشد اپیدمی در ایران این بیماری را گرفته باشند, این به معنی یک نرخ 3.5 درصدی برای جمعیت 5.7 میلیون نفری در زمان پروزا از ایران است.

محققی که پرواز های قبلی ایران را بررسی کرده بود, هشدار میدهد که این تعداد از کل موارد ابتلا میتواند نادرست باشد زیرا این تعداد موارد موجود در آن هواپیما در آن زمان را نشان میدهد ( شیوع نقطه ای ) و نه کل موارد تجمعی که می تواند بالاتر از آن میزان باشد ( حدود 8 میلیون).

نفر از 21 مورد مبتلا به کویید-19 در دانشگاه بریتیش کلمبیا اخیرا به ایران سفر کرده اند. پیدا کردن یک مخرج برای این عدد کار سختی است اما میتوانیم تلاشمان را بکنیم. دانشگاه بریتیش کلمبیا, حدود 50 هزار ایرانی-کانادایی دارد.

فرض میکنیم به طور میانگین هر کدام از آنها هر چهار سال یکبار به ایران سفر کنند و هر کدام یک ماه در ایران بمانند.. این به معنی این است که هر ماه حدود هزار نفر از ایران به کانادا برمیگردند. این نشان دهنده ظرفیتی برابر 590 هزار مورد ابتلا به کویید-19 است.

در هشتم مارس منابع بیمارستانی در استان گلستان ایران اعلام کردند که ظرفیت بیمارستان ها تکمیل است.استان گلستان 2.2 درصد از جمعیت کل ایران را شامل میشود. وا اگر فرض کنیم که به همان میزان از درصد جمعیت, تخت بیمارستانی دارد کل استان باد 2600 تخت بیمارستانی داشته باشد. فرض میکنیم که حداقل بعضی ازافراد به دلیل بیماری های دیگر در آن تخت ها بستری هستند و در حال حاضر 2000 تخت مخصوص بیماران کویید-19 وجود دارد که آنها در آن بستری هستند.حدود 15 درصد از افرادی که دچار بیماریی کویید-19 میشوند, به بستری شدن در بیمارستان نیاز پیدا میکنند. بنابر این آمار, حدود 13 هزار نفر فقط در گلستان یعنی حدود 0.8 درصد از جمعیت این استان, به کویید-19 مبتلا هستند. اگر این درصد به کل کشور اعمال شود, حدود 610 هزار نفر مبتلا هستند و با احتساب آنها که بهبود یافت اند, حدود یک میلیون نفر از جمعیت ایران به این بیماری مبتلا شده اند. در نهایت به دلیل اینکه شاخص بستری شدن در بیمارستان , خیلی دقیق نیست, دو برابر این تعداد در هفته گذشته تخمین زده میشود: یعنی 2 میلیون نفر.

میانگین تمام این تخمینها حدود 2 میلیون نفر است و این 250 برابر آن چیزی است که منابع رسمی در ایران اعلام میکنند و حدود 15 برابر کل موارد شناخته شده در سراسر جهان است.تویت اضافه کرد که میزان شیوع کویید-19در کانادا در صورت اپیدمی, در پیک خود میتواند به 5 تا 10 درصد کل جمعیت برسد.

بقیه را در توئیتر دنبال کنید.

 

 

به اشتراک بگذارید:
0 0 رای
ارزیابی این پست
2 نظر
قدیمی ترین
تازه ترین پر رای ترین
بازخوردهای درون متنی
همه نظرها