تریلر فیلم Created Equal که مایکل پَک (مسئول جدید صدای آمریکا) کارگردانی کرده
مایکل پک منصوب ترامپ است و مسئول «صدای آمریکا» و «رادیو فردا» خواهد بود
آرش عزیزی؛ ایران اینترنشنال: مایکل پَک، فیلمساز محافظهکاری که دونالد ترامپ مدتها میکوشید به ریاست «آژانس رسانههای جهانی آمریکا» منصوب کند، بالاخره با رای مثبت مجلس سنا به این سمت رسید.
رئیسجمهوری آمریکا روز پنجشنبه در واکنش به انتصاب موفق پک گفت: «تبریک به مایکل پک! هیچ کس نمیداند این چه پیروزی مهمی برای آمریکا است. چرا؟ چون او مدیر صدای آمریکا خواهد بود و همه چیزهای مربوط به آن.»
آقای پک فیلمسازی راستگرا است و رسانههایی همچون روزنامه لیبرالماب «نیویورک تایمز» او را از نزدیکان استیو بنون، مشاور جنجالی سابق آقای ترامپ میدانند که چهرهای از راست افراطی محسوب میشود. آقای پک در وبسایت خبری «برایبارت» همکاریهایی با آقای بنون داشته است.
عملکرد صدای آمریکا در زبانهای مختلف، مورد انتقاد شدید آقای ترامپ بوده است. او اخیرا در جلسه ناهاری خصوصی با برخی سناتورهای جمهوریخواه، گلایه کرده بود که برنامههای این شبکه بیشتر به «صدای اتحاد شوروی» شبیه است تا «صدای آمریکا.» ترامپ مشخصا از پوشش نقش چین در ویروس کرونا در برنامههای صدای آمریکا شاکی است. برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم اخیرا در مقالهای در روزنامه «نیویورک پست» از صدای امریکا انتقاد کرده بود و گفته بود که بعضیها آنرای «صدای آخوندها» مینامند. آقای هوک در این مقاله خواهان انتصاب هرچه سریعتر آقای پک شده بود.
مایکل پک کیست؟
پک را بیشتر به عنوان فیلمساز محافظهکاری میشناسند که مستندهای متعددی در راستای این خط فکری ساخته است. آخرین مستند او بیوگرافی کلارنس توماس، قاضی محافظهکار سیاهپوست در دیوان عالی آمریکا است. او در سال ۱۹۷۷ شرکتی فیلمسازی به نام «منیفولد» تاسیس کرد و در طول این سالها حدود ۱۵ فیلم با موضوعاتی مثل جنگ عراق، جنگهای فرهنگی در دانشگاه آمریکا، قتل ماجراساز رادنی کینگ و شورشهایی که در پی آن آمد، نقش مذهب در هالیوود، و سقوط نیوت گینگریچ، رئیس مجلس سابق از حزب جمهوریخواه، ساخته است.
این جمهوریخواه ۶۵ ساله متولد نیویورک است و در بعضی از بهترین دانشگاههای آمریکا از جمله ییل، برکلی و دانشگاه نیویورک (ان وای یو) درس خوانده است (او از برکلی، مدرک حقوق دارد و در دانشگاه نیویورک درس فیلمسازی خوانده است.)
آقای پک سابقه وسیعی در نهادهای آموزشی و رسانهای دولت آمریکا دارد و در زمان دولت جورج دبلیو بوش، به چندین نهاد اینچنینی منصوب شد؛ از جمله عضویت در «شورای ملی علوم انسانی» و از مدیران ارشد «شرکت مخابره عمومی»، نهادی غیرانتفاعی که توسط کنگره آمریکا ایجاد شده است و به بیش از ۴۰۰ شبکه رادیو و تلویزیون محلی بودجه میدهد. او البته سالها قبل در زمان زمامداری بیل کلینتون هم مدتی از روسای شورای تلویزیون بینالمللی در «شرکت مخابره عمومی» بود و به گفته خود او، در این سمت کوشید تا همکاری بین تلویزیونهای آمریکا را با همتایان آن در کشورهای اروپای شرقی و کشورهای تازهمستقل شوروی سابق افزایش دهد.
آقای پک همچنین مدتی مدیر «ورلد نت» بود که تلویزیونهای جهانی آمریکا را مدیریت میکرد و اکنون بخشی از «صدای آمریکا» شده است.
این فیلمساز از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ مدیر اتاق فکر محافظهکار «موسسه کلرمونت» در ایالت کالیفرنیا بود و مدیر مسئول نشریه این نهاد؛ «کلرمونت ریویو آو بوکز.» این اتاق فکر در سال ۱۹۷۹ توسط برخی دانشجویان هری جافا ایجاد شد؛ فیلسوف و تاریخدان شهیر محافظهکار آمریکایی که خود به عنوان یکی از دانشجویان لئو استراوس (فیلسوف یهودی آلمانی-آمریکایی که از پرنفوذترین چهرههای فکری محافظهکاری در تاریخ معاصر محسوب میشد) مشهور است. این نشریه از نهادهای مهم استراوسگرا در آمریکا است.
آقای پک در پاییز سال گذشته هنگام بررسی انتصابش در مجلس سنا، گفت: «ما نباید بگذاریم شخصی سیاسی به روزنامهنگاران بگوید چه کار انجام دهند.» حالا باید دید او در این سمت چگونه عمل خواهد کرد و چگونه تغییراتی در پوشش رسانههای تحت امرش ایجاد خواهد شد.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید