تحقیقات ناکام پروژه کاساندرا

براساس تحقیقات پولیتیکو ، دولت اوباما در عزم خود برای برقراری توافق هسته ای با ایران ، مانع به ثمر رسیدن یک طرح شناسایی قاچاق مواد مخدر توسط گروه تروریستی حزب الله لبنان، شد.

این کمپین موسوم به “پروژه کاساندرا” (Project Cassandra) در سال 2008 آغاز شد. اداره اجرای مواد مخدر ایالات متحده خبر داد که شواهدی را مبنی بر اینکه حزب الله خود را از یک سازمان نظامی و سیاسی به یک کارتل جرایم بین المللی تبدیل کرده است ، در اختیار دارد و همچنین تحمین زده شده که حزب الله لبنان سالانه 1 میلیارد دلار از طریق مواد مخدر و پولشویی بدست آورده است.

در طی هشت سال ، مأمورانی که درویرجینیا مشغول به کار بودند ، با کمک 30 آژانس امنیتی آمریکایی و امنیتی ، عملیات مخفی و خبرچین برای شناسایی  شبکه های مخوف حزب الله استفاده کردند.

آنها به دنبال حمل و نقل کوکائین ، برخی از آمریکای لاتین به آفریقای غربی ، اروپا و خاورمیانه و برخی دیگر از طریق ونزوئلا و مکزیک به ایالات متحده بودند. حزب الله پولهای نقد بدست آمده از قاچاق کوکائین را صرف خرید ماشینهای دست دوم آمریکایی میکردند و آنها را به آفریقا می بردند.

اما با رسیدن به مراحل پایانی پروژه کاساندرا، جزئیات این تحقیقات به مقامات عالی رتبه امریکا ارسال شد تا هرچه زودتر موجبات تحریم حزب الله لبنان فراهم شود اما مقامات دولت اوباما ، به طور فزاینده ای ، تعداد زیادی موانع حقوقی ایجاد کردند تا این گزارش به مسیر قانونی نیفتد. هنگامی که مسئولان پروژه کاساندرا به دنبال تأیید برخی تحقیقات مهم ، پیگرد قانونی ، بازداشت و تحریم های مالی بودند ، مقامات وزارت دادگستری و وزارت خزانه داری امریکا با تأخیر ، مانع یا رد درخواست های آنها شدند و عملا در مسیر مبارزه با قاچاق و پولشویی کارشکنی کردند.

داستان غم انگیر ناکامی پروژه کاساندرا نشانگر دشواری مقابله با شبکه های غیرقانونی همچون حزب الله در عصری است که تروریسم جهانی ، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته با هم ادغام شده اند. این ماجرا بخوبی نشان میدهد که سیاستمداران کج اندیشی همچون اوباما و جان کری چگونه برای رسیدن به افتخارات و دستاوردهای سیاسی خود، چشم بر روی فعالیتهای گروههای خرابکار و فاسد می بندند.

این در حالی است که ، هر هفته محموله های چند تنی کوکائین توسط شبکه حزب الله وارد ایالات متحده می شدند ، و صدها میلیون دلار به جیب یک سازمان تروریستی میرفت.

اوباما در سال 2009 وعده بهبود روابط با رژیم ایران را به عنوان بخشی از طرح نزدیکی امریکا با جهان اسلام را داد. وی در مورد فعالیت های انتخاباتی ، بارها ادعا کرده بود که سیاست دولت بوش برای فشار آوردن به ایران برای متوقف کردن برنامه هسته ای کارساز، و او حاضر است شخصا برای کاهش تنش ها به تهران برود.

شگفت اور این که یکی از نزدیکترین مشاوران اوباما شخصی بود به نام جان برنان.

جان برنان مشاور ضد تروریسم در کاخ سفید ، و مدتی هم در سال 2013 مدیر CIA شد.

این شخص نظر مثبتی به گروه تروریستی حزب الله لبنان و سپاه قدس داشت.

وی در مقاله ای توصیه كرد كه “رئیس جمهور امریکا باید این فرصت را داشته باشد كه نه تنها از طریق گفتگوی مستقیم ، بلكه” از طریق ایجاد راهکارهایی برای جذب بیشتر حزب الله به سیستم سیاسی لبنان “مسیر جدیدی را برای روابط بین امریکا و جهان اسلام ترتیب دهد.”

در ماه مه 2010 ، برنان ، در یک سخنرانی تأیید کرد که دولت امریکا به دنبال راه هایی برای ایجاد روی کار آمدن “عناصر معتدل” در حزب الله است.

برنان در کنفرانسی در واشنگتن گفت: “حزب الله یک سازمان بسیار جالب است” ، او گفت که این گروه از “یک سازمان تروریستی” به یک شبه نظامی و در نهایت یک حزب سیاسی با نمایندگان در پارلمان و کابینه لبنان تکامل یافته است.

برنان گفت: “مطمئناً عناصری افراطی در حزب الله وجود دارند که واقعاً ما را نگران می کنند اما آنچه که ما باید انجام دهیم این است که راه هایی برای کم کردن نفوذ آنها در سازمان پیدا کنیم و تلاش کنیم تا عناصر معتدل تری ایجاد کنیم.”

بدیهی است که اوباما با داشتن چنین مشاور امنیتی و داشتن شخص دیگری مثل جان کری مایل به افشای تحقیقات پروژه کاساندرا و تحریم و پیگیری حزب الله لبنان نبودند و به همین خاطر پرونده این تحقیقات را مخفی گذاشتند.

علی فیاض فروشنده سلاح لبنانی

علی فیاض بازرگان اسلحه مستقر در اوکراین از عوامل حزب الله بود که مقادیر زیادی سلاح و حتی مواد شیمیایی برای ساخت بمب شیمیایی را به سوریه منتقل می کرد.

او در بهار سال 2014 در پراگ دستگیر شد. مقامات امریکا از اعمال فشار جدی بر دولت چک برای استرداد وی به ایالات متحده امتناع ورزیدند. گفته می شود که حتی پوتین هم خواهان دستگیری علی فیاض بود اما دولت اوباما مانع پیگیری و تحت تعقیب قرار دادن علی فیاض شده بود.

فیاض که به اتهام برنامه ریزی برای قتل های کارمندان دولت آمریكا ، تلاش برای تأمین مالی از یك سازمان تروریستی و تلاش برای دستیابی ، انتقال و استفاده از موشك های ضد هوایی در دادگاه های آمریكا قرار گرفته بود ، سرانجام از پراگ به بیروت فرستاده شد تا از از مهلکه جان سالم به در برد.

اعضای پروژه کاساندرا می گویند که مقامات دولت امریکا همچنین تلاش های آنها را برای دنبال کردن سایر عاملان حزب الله را خنثی کردند.

به اشتراک بگذارید:
0 0 رای
ارزیابی این پست
1 نظر
قدیمی ترین
تازه ترین پر رای ترین
بازخوردهای درون متنی
همه نظرها