بازپرسان ویژه و تهدید معترضان به مجازات‌های سخت؛ رئیسی با تشکیل «هئیت» دهه شصت را تکرار می‌کند؟

– سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری ۱۰۰ نفر از لیدرها و عوامل اصلی اغتشاشات اخیر خبر داد.
– دادستان تهران: اغتشاشگران، اوباش و کسانی که با آتش زدن اموال عمومی و تخریب اموال مردم این ناامنی را در بعضی از مناطق کشور رقم زدند قطعاً با برخورد‌های قاطع قانونی مواجه خواهند شد.
– سخنگوی قوه قضاییه: رئیس قوه قضاییه هیئتی را برای پیگیری این حوادث منصوب کرده تا بر فرایند رسیدگی به این پرونده‌ها اشراف کامل داشته باشند.

سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه معترضان آبان‌ماه را به مجازات‌های سخت تهدید کرده است. در همین حال سخنگوی قوه قضاییه از بازداشت ۱۰۰ نفر از لیدرهای اعتراضات خبر داده و دادستان کل کشور نیز گفته است برای آنها بازپرس‌های ویژه تعیین شده است.

پس از مأموران وزارت اطلاعات و نیروهای انتظامی و لباس‌شخصی که طی روزهای گذشته در جریان اعتراضات سراسری آبان‌ماه به سرکوب شدید مردم معترض پرداختند حالا سیدابراهیم رئیسی و زیردستانش در قوه قضاییه در حال تکمیل پروژه سرکوب معترضان هستند و آنها را تهدید به مجازات‌های سخت می‌کنند.

ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه که سابقه‌ی سرکوب خونین زندانیان و فعالان سیاسی را در دهه شصت خورشیدی در کارنامه‌ی سیاه دارد، روز جمعه اول آذرماه ۱۳۹۸ گفته است: «کسانی که در روزهای اخیر از فضا و از دغدغه مردم سوء استفاده و در جامعه اغتشاش و ناامنی کردند، دل زن و بچه‌های مردم را لرزاندند و به اموال عمومی حمله و به اموال مردم خسارت وارد کردند بدانند مجازات سختی در انتظارشان هست.»

او که در جمع بسیجیان سخن می‌گفت مشخص نکرده است منظورش از کسانی که «دل زن و بچه‌های مردم را لرزاندند» و «به اموال مردم و اموال عمومی» خسارت وارد کردند، نیروهای یگان ویژه و ضدشورش است که چنین کرده‌اند و یا مردمی که با مسالمت اعتراض را آغاز کردند و با وحشیگری مأموران رژیم روبرو شدند. این مأموران ضدشورش و یگان ویژه بودند که در روزهای گذشته «دل» مردم معترض از زن و مرد و کوچک و بزرگ را لرزاندند و بر اساس ویدئوهای منتشر شده در تخریب اموال مردم به ویژه اتومبیل‌ها به شدت فعال بودند!

رئیسی افزوده است: «امنیت کشور مهمترین مسئله ما هست و تحت هیچ شرایطی اجازه نمی‌دهیم نسبت به امنیت کشور کوچکترین اخلالی صورت بگیرد.»

در همین حال سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری ۱۰۰ نفر از لیدرها و عوامل اصلی اغتشاشات اخیر خبر داد. غلامحسین اسماعیلی این خبر را عصر روز جمعه اول آذر و پس از بازدیدی که به همراه علی القاصی دادستان عمومی و انقلاب تهران از بازداشتگاه اوین داشت گفته است.

اسماعیلی گفته است که «کار مجموعه دستگاه قضایی از الان برای ریشه‌یابی این موضوع و برخورد با متخلفینی که اعمال و رفتار آنها باعث ایجاد این ناامنی در جامعه ما شد، برای رسیدگی به پرونده یکایک دستگیرشدگان و اغتشاشگران به نوعی آغاز شده است.»

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه افزوده است که «در این مأموریت، رئیس قوه قضاییه هیئتی را که برای پیگیری این حوادث منصوب کرده تا بر فرایند رسیدگی به این پرونده‌ها اشراف کامل داشته باشند و تأکید شده اعضای این هیئت از یکایک مراکزی که بازداشتی‌های حوادث اخیر در آنجا نگهداری می‌شوند بازدید کنند؛ به همین منظور امروز به عنوان نماینده رئیس قوه قضاییه همراه با دادستان تهران از بازداشتگاه اوین بازدید کردیم.»

اسماعیلی با بیان اینکه تعدادی از بازداشت‌شدگان آزاد شدند گفته که «عناصر وابسته، خودفروخته، تشکیلاتی و اراذل و اوباشی که بعضاً دارای سوابق متعدد بودند و با تمهید مقدمات و تهیه سلاح، قمه و وسایل مربوط به ایجاد حریق در این اغتشاشات شرکت کرده بودند شناسایی و دستگیر شدند.»

او همچنین تأکید کرده تنها اطلاعات سپاه آمار بازداشتی‌هایش را ارائه کرده که بر این اساس «۱۰۰ نفر از لیدرها، سردسته‌ها و عوامل اصلی این اغتشاشات در نقاط مختلف کشور توسط این نهاد امنیتی بازداشت شده‌اند» و «جمع قابل توجهی به مراتب بیش از این تعداد از ناحیه وزارت اطلاعات مورد شناسایی قرار گرفتند و تعدادی از آن‌ها بازداشت شدند و یا در شرف بازداشت هستند.»

علی‌القاصی مهر دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز گفته است اغتشاشگران، اوباش و کسانی که با آتش زدن اموال عمومی و تخریب اموال مردم این ناامنی را در بعضی از مناطق کشور رقم زدند قطعاً با برخورد‌های قاطع قانونی مواجه خواهند شد و برای این امر بازپرسان ویژه‌ای را به صورت تمام وقت برای امر تحقیقات همه جانبه از این متهمان خاص اختصاص دادیم.

در روزهای گذشته مقامات امنیتی و حکومتی دیگری نیز تهدیدهایی را علیه معترضان تظاهرات سراسری آبان‌ماه مطرح کرده‌اند و اظهار نظرهای امروز رئیسی و دادستان تهران نگرانی را درباره وضعیت بازداشت‌شدگان افزایش داده است.

حسین شریعتمداری سردبیر روزنامه کیهان تهران نیز در مطلبی مدعی شده بود بخشی از معترضان «ایرانی نیستند و به زبان‌هایی غیر از فارسی صحبت می‌کنند»؛ شریعتمداری همچنین معترضان را «بغی» به معنای شورش‌کننده نامید و آنها را به «اعدام با طناب‌دار» تهدید کرد.

به اشتراک بگذارید: