انفجار نطنز از نظر تکنیکی شاهکار بود
زمانی که اسرائیل پادگان های موشکی سپاه را منفجر میکرد، خیلی تعجب و شگفتی ایجاد نکرد زیرا عبور از رادارها توسط جت های جنگی پیشرفته امری عادی است. اصولا این نوع جنگنده ها را برای همین منظور طراحی کرده اند. در جنگ امریکا و عراق، دیدیم که امریکا چگونه سیستم ماهواره ای عراق را قبل از حمله از کار انداخت و بی خاصیت کرد.
اما انفجار در نطنز، در کلاس دیگری طبقه بندی میشود. این تاسیسات در عمق ۳۰ الی ۵۰ متری با استراکچر بتن مسلح که دربرابر زلزله ۸ ریشتری نیز مقاوم است ساخته شده و بدلیل حساسیت و اهمیت فوق العاده آن ، پوشش ماهواره ای چند لایه و پدافندهای ضدهوایی ویژه نزدیک شدن به این مکان را غیرممکن کرده است.
بعنوان مقایسه ای دیگر، موساد تاکنون تروریستهای زیادی را در لبنان، سوریه، امارات و حتی در اروپا شکار کرده اما شکار فخری زاده کاملا با بقیه عملیات متفاوت بود. هنوز همه ابعاد کشته شدن فخری زاده مشخص نشده است . یک عملیات کاملا تکنیکی و حسابشده و دقیق که اصلا مشابهتی با عملیات قبلی ندارد.
انفجار نطنز شاهکار بود. بسیاری از ما انتظار داشتیم اسرائیل با بمب های مادر، و یا بمب های ویژه اهداف در عمق زمین، نطنز را بمباران کنند که در آن صدها نفر کشته خواهند شد و آثار انفجارش تا کیلومترها همه چیز را در هم می پیچید اما اینگونه نشد بلکه با یک انفجار حساب شده و دقیق شبکه برق مرکز غنی سازی را از کار انداختند.
جالب این است که مرکز نطنز مجهز به برق اضطراری هم بود که آن نیز همزمان منفجر شد.
تصورکنید مجموعه ای از سانترفیوژها با سرعت فوق العاده زیاد و در دمای ۶۰ درجه در حال چرخش هستند و ناگهان برق میرود. همین اتفاق ساده باعث نابودی دستگاهها و کیک اورانیوم داخل آنها میشود.
اینکه اسرائیل چگونه موفق شده این کار را انجام بدهد، هنوز مشخص نیست و شاید هرگز فاش نشود.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید