آیا رسانه های آمریکا از ترامپ بیشتر از ویروس کرونا متنفرند؟
به قلم جان گودمن (نشریه تاون هال)
ترجمه: پاگنده
در یک بحران سراسری بهداشتی همانند چیزی که هم اینک با آن دست به گریبان هستیم، هرگز نمیتوان منکر نقش بسیار مهم و تاثیرگذار رسانه های خبری شد.
مفیدترین اطلاعاتی که میتواند به مردم ارائه شود از قبیل ماهیت خطرات، چگونگی محافظت از خود دربرابر بیماری و همچنین اقداماتی که در صورت مشکوک شدن به عفونت و غیره باید انجام دهند لازم است توسط رسانه ها به اطلاع عموم مردم برسد.
در تاریخ ۲۵ مارچ ، پرزیدنت ترامپ یک جلسه توجیهی روزانه در مورد ویروس کرونا برگزار کرد. از جمله حضار این جلسه میتوان به ویلیام بار دادستان کل ایالات متحده اشاره کرد که به مردم درباره افزایش قیمت مواد اولیه هشدار داده بود. همچنین کارشناسان بهداشت در آن جلسه حضور داشتند تا آخرین اطلاعات مرتبط با تحقیقات مربوط به تایید شدن امکان تست سریع تشخیص بیماری توسط دستگاهی که می تواند ویروس را با اثر انگشت شناسایی کرده و در عرض چند دقیقه نتیجه را اعلام کند را رسانه ای کنند. اما اگر صبح روز بعد نیویورک تایمز را میخواندید، کوچکترین اثری از این اخبار وجود نداشت. درعوض، مقاله ای از مایکل گرینباوم شامل ۲۳ پاراگراف طولانی منتشر شده بود بدون حتی کوچکترین اشاره ای به وقایعی که در این جلسه توجیهی به آنها پرداخته شده بود.
این مقاله می تواند به روشنی نمونه روشنی به دست دهد که نیویورک تایمز مصداق بارز رسانه جعلی است.
به عنوان مثال، نویسنده نیویورک تایمز در جایی از مقاله اشاره میکند که “آقای ترامپ بارها و بارها اطلاعاتی را منتشر کرده است که پزشکان و مقامات بهداشت عمومی آنرا اشتباه، گمراه کننده یا غلط خوانده اند.”
البته ممکن است این پرسش در ذهن شما شکل بگیرد که کدام یک از اضهارنظرهای رئیس جمهور به عنوان گمراه کننده، نادرست و اشتباه مدنظر نویسنده این مقاله بوده اند؟ گرینباوم برای خوانندگانش مینویسد که “ترامپ، استفاده از داروهایی که هنوز کاراییشان در برابر ویروس به اثبات نرسیده است را توصیه کرده است.” نویسنده نیویورک تایمز همچنین به این نکته استناد میکند که “روز دوشنبه، مردی در آریزونا درپی مصرف نوعی از کلروکین به همراه همسرش، جان خود را از دست داده اند. دارویی که به گفته این روزنامه آقای ترامپ روی هوا آن را تبلیغ کرده است!”
آیا بر اساس این خبر، میتوان تایید کرد که رئیس جمهور ترامپ مردم را ترغیب میکند تا خود را مسموم کنند؟ البته که نه!
در اینجا چیزی که گرینباوم، به عنوان نویسنده مقاله از خوانندگانش پنهان کرده، این نکته است که هیدروکسی کلروکین بعنوان یکی از داروهایی که رئیس جمهور درباره آن صحبت کرده، یک داروی ضد مالاریاست که از ۸۵ سال پیش تا کنون برای بیماران مبتلا به این بیماری تجویز شده و ظاهرا کاملاً بی خطر است. اما مرد آریزونایی و همسرش به جای هیدروکسی کلروکین یک ماده بسیار سمی به نام کلروکین را مصرف کرده بودند که به هیچ عنوان مصرف خوراکی نداشته و بعنوان آفت کُش در آکواریوم های صنعتی و استخرهای پرورش ماهی به کار میرود.
نکته به همینجا ختم نمیشود. گرینباوم همچنین از ذکر این نکته خودداری میکند که پرزیدنت ترامپ تنها به این نکته اشاره کرده بود که “داروی هیدروکسی کلروکین، یکی از دو داروی موثر برای درمان بیماران مبتلا به مالاریا است که به نظر می رسد کمک شایانی به بهبودی سریع بیماران مبتلا به کرونا در اروپا کرده است.”
همه اینها درحالی رخ میدهند که روزنامه نیویورک تایمز، روز گذشته مقاله ای را در صفحه اول خود منتشر کرده بود که در آن تایید میکند “پزشکان آمریکایی ظاهراً بر این باورند که این داروها دستکم ارزش امتحان کردن را دارند، زیرا شواهدی دردست است که تایید میکند این پزشکان مقادیری از همین داروها را برای استفاده شخصی درصورت احتمال ابتلای خودشان به ویروس کرونا جمع آوری می کنند.”
آیا این قابل تصور است که گرینباوم روزنامه ای را که خودش یکی از نویسندگان آن است نمیخواند؟
گرینباوم به درستی اشاره کرده بود که داروهای مالاریا هرگز برای بیماری کورونا تأیید نشده است، اما با این وجود آنچه او از خوانندگان مقاله اش پنهان نگه داشته بود، این واقعیت است که یک پنجم کل داروهای تجویز شده در ایالات متحده “خارج-از-برچسب” هستند (off-label). این یعنی بسیاری از داروها درحالی برای بعضی بیماریها تجویز می شوند که برای آن بیماری خاص هرگز تحت آزمایش قرار نگرفته و تاییدیه FDA (سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا) دریافت نکرده اند. بنابراین، توصیه رئیس جمهور به پزشکان آمریکایی تنها این بود که “با اتکا به روش هایی که به طور معمول با سایر بیماریها مواجه می شوند، با کرونا رفتار کنند.”
و اما، درست چهار روز بعد از مقاله شرم آور نیویورک تایمز بود که FDA در اقدامی بسیار نامتعارف، مجوز استفاده اضطراری از داروهای مخصوص مالاریا برای درمان کرونا را صادر کرده و از پزشکان خواست تا این داروها را برای معالجه بیمارانشان تجویز کنند. بلافاصله وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده در بیانیه ای اعلام کرد که “شرکت معتبر داروسازی ساندوز تعداد ۳۰ میلیون دوز داروی هیدروکسی کلروکین را با هدف کمک به درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا، به مراکز درمانی آمریکا اهدا کرده است و همچنین کمپانی داروسازی بایر نیز تعداد یک میلیون دوز از این دارو را به یک انبار متعلق به دولت فدرال اهدا کرد تا در اختیار پزشکان قرار گیرد.”
دونالد ترامپ بخش خصوصی را به گونه ای بسیج کرده است که حتی نمیتوان تصور کرد رئیس جمهور دیگری جز او میتوانست چنین کند. شرکتها یکی پس از دیگری ، برای کمک به کشور داوطلب شده و حتی در این راه غالباً متحمل ضرر های مالی قابل توجهی نیز میشوند. اگر جلسات روزانه کاخ سفید را تماشا نمیکنید، به احتمال زیاد از این چیزها باخبر نیستید. آنچه که رسانه هایی از این دست گزارش میکنند، غالباً اشتباه است. نظرسنجی اخیر موسسه گالوپ درزمینه کیفیت عملکرد نهادهای دخیل با بحران کرونا نشان میدهد که ۵۵ درصد مردم آمریکا براین باورند که رسانه های آمریکا عملکرد غیرقابل قبولی در مساله کرونا داشته اند و پایین ترین جایگاه در این جدول را به خود اختصاص داده اند.
در دیدارهای روزانه دونالد ترامپ با نمایندگان رسانه ها، همیشه خبرنگاران خاصی حضور دارند که هرگز سوالی نمیپرسند که برای مخاطبانشان مفید و یا حتی جذاب باشد. پرسشهای آنها همواره آمیخته با مسائل کسالت آور است: تلاش برای یافتن تضاد بین آنچه که رئیس جمهور امروز میگوید و آنچه را كه سه هفته پیش گفته بود، یا تلاش برای یافتن تناقض بین اظهارات رئیس جمهور و مشاورانش و درکل تلاش برای تحقیر، توهین و شرمسار کردن کسی که قدرتمندترین مرد در سراسر جهان است. چنانچه از دیدن این مسائل آزرده خاطر میشوید، از خواندن سرمقاله های نیویورک تایمز صرفنظر کنید. چرا که این موارد، تمام آن چیزی است که شما در آنجا پیدا خواهید کرد.
بنظر میرسد نیویورک تایمز به دونالد ترامپ حساسیت دارد. اگر صفحه سرمقاله آن را بخوانید، به ندرت اطلاعات مفیدی در مورد COVID-19 در آن خواهید یافت. درعوض، ستون بعد از ستون، شاهد حملات گسترده و بی وقفه به رئیس جمهور خواهید بود.
(و به یاد داشته باشید، ما در میانه یک جنگ تمام عیار هستیم.)
منبع: https://townhall.com
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید